Peter Kempeneers

De cursus ‘Tekenen en schilderen onder individuele begeleiding’  is een cursus om iets van jezelf te laten zien dat je alleen met kleur en verf kunt uitdrukken, wat meestal begint met een aanleiding, een vakantiefoto, een schets of een herinnering, maar wat gaat leven op het moment dat het een schilderij wordt.

Ik ben beeldend kunstenaar met een 1e graads lesbevoegdheid, behaald op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, alweer in 1994. Daarna heb ik een vervolgstudie grafiek en schilderen gevolgd op de Koninklijke Academie in den Haag. Het Hollandse landschap is sinds die tijd mijn onderwerp, omdat ik door de lage horizon en imposante luchten veel mogelijkheden heb om er met veel verf expressieve en tegelijk ‘realistische’ schilderijen van te maken. En natuurlijk omdat ons landschap blijft boeien vanwege haar schoonheid, die 400 jaar geleden al schilderachtig werd gevonden en het volgens mij nog steeds is.

Ik ben in 2010 begonnen met het begeleiden van cursisten. Ik wilde op een andere manier met schilderen bezig zijn, en wilde mijn ervaring te gebruiken om andere schilders verder te brengen. Dit doe ik met veel plezier en ik ben blij dat ik nu ook bij ESSA de kans heb gekregen om mijn cursus te kunnen geven.