Resultaat van middag hard werken door cursisten

Zoals een muzikant componeert in een bepaalde sleutel, zodat bepaalde harmonische relaties gehandhaafd blijven, baseert een schilder zich op de kleurencirkel om een evenwichtige relatie tussen de kleuren behouden.

 

 

 

 

 

 

 

We hebben gekeken  naar voorbeelden en geoefend met een stilleven waarbij een ieder zelf de kleur moest invullen. Je kon een keuze maken uit een zestal kleurencombinaties, waarbij steeds één kleur bepalend was voor de overige te gebruiken kleuren. Dit kon een primaire kleur zijn, dan gebruikte je naast die primaire de kleuren waar hij in voorkomt (bv rood-komt voor in oranje en paars) of een secundaire kleur, samen met de twee primairen waar hij uit is samengesteld (bv oranje- wordt gemengd uit rood en geel). Hierdoor kregen we  meer besef van de manier waarop kleuren samenwerken en hoe een vooropgezet plan voorkomt dat je het overzicht en de controle over je kleurgebruik kwijtraakt.

Peter Kempeneers

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Reacties cursisten. Bookmark de permalink.