Laat je inspireren

Docent:?
Niveau: Elk niveau
Aantal lessen: 20

Zin krijgen om te schilderen kan op verschillende manieren. Je hebt een mooie tentoonstelling gezien met inspirerende schilderijen. Tijdschriften als Palet en Tableau staan vol met voorbeelden, soms met een aanpak hoe je zelf in een bepaalde stijl of onderwerp kunt werken. Er zijn vele tientallen handboeken volgeschreven met goedbedoelde adviezen, de één beter dan de ander. En als je in een groep schildert inspireer je elkaar.

Al die manieren om tot een begin te komen, zullen bij de cursus “Laat je inspireren” de revue passeren. Het begin van de les wordt benut om koffie te drinken, waarbij de docent aan de hand van voorbeelden uitleg geeft of iets vertelt over de wondere wereld van de schilderkunst. Waarbij “kunst” vooral wordt opgevat als zelf creëren, je eigen wereld maken. Daarna ga je zelf aan de slag. Dat mag aan de hand wat verteld is, maar misschien wil je verder met je eigen onderwerp. Of heb je zelf een opdracht of idee waarmee je aan de slag wil. Schilderen is vrijheid.
Door naar elkaars werk te kijken, daar om de paar weken bij stil te staan aan het begin van de les, krijg je mogelijkheid om tips en trucs uit te wisselen en om je eigen werk beter te maken met respect voor elkaar en begrip voor verschillen, in stijl en niveau. Bij de cursus “Laat je inspireren” staan fantasie, verbeeldingskracht en techniek in dienst van het schilderen. Een mooie blijvende herinnering aan je zelf en het plezier van het schilderen!

Dag Tijd Datum eerste les
Prijs
Cursuscode
Maandag 19:30-22:00 uur 16 sept. 2019 € 325,- Cursus 3

Inschrijven